NGHIÊN CỨU CHẾ BIẾN PHÂN HỮU CƠ VI SINH TỪ VỎ CÀ PHÊ

Xem các bài khác
Số trang của bài
53-57
Bài toàn văn
Chuyên mục
Tạp chí thường kỳ
Tên bài

NGHIÊN CỨU CHẾ BIẾN PHÂN HỮU CƠ VI SINH TỪ VỎ CÀ PHÊ

Tên tác giả
Trình Công Tư
Category
Monthly Journal
Title

Trình Công Tư

Author
Abstract

The data of analysis indicated that coffee husk contained 27.3 - 28.8% OC, 1.94 - 2.02% N, 0.18 - 0.21% P2O5, more 3% K2O and some micro elements. The processed experiment of coffee husk was implemented at Dak Lak province in 2008, consisted of treatments of coffee husk; coffee husk with compost 1 (Tricoderma sp, Streptomyces owasiensis); and coffee husk with compost 2 (Saccharomyces cerevisiae, Bacillus subtilis, Streptomyces thermocoprophilus). The results showed that composting coffee husk with microorganism groups reduced in acidity, OC content and C/N ratio of materials, in comparison with control (pHH2O form 4.8 up to 5.2 - 5.6; OC from 28.4% down to 21.3% - 22.8%; C/N ratio from 15.3 down to 11.0 - 11.3).

Từ khoá / Keywords

Microorganism compost
coffee husk
Dak Lak.