• VAI TRÒ CỦA CHẤT ĐIỀU TIẾT SINH TRƯỞNG, ÁNH SÁNG VÀ GIÁ THỂ TRONG NHÂN GIỐNG INVITRO CHUỐI TIÊU HỒNG

VAI TRÒ CỦA CHẤT ĐIỀU TIẾT SINH TRƯỞNG, ÁNH SÁNG VÀ GIÁ THỂ TRONG NHÂN GIỐNG INVITRO CHUỐI TIÊU HỒNG

Xem các bài khác
Số trang của bài
36-44
Bài toàn văn
Chuyên mục
Tạp chí thường kỳ
Tên bài

VAI TRÒ CỦA CHẤT ĐIỀU TIẾT SINH TRƯỞNG, ÁNH SÁNG VÀ GIÁ THỂ TRONG NHÂN GIỐNG INVITRO CHUỐI TIÊU HỒNG

Tên tác giả
Đặng Thị Mai, Trịnh Nhất Chung
Category
Monthly Journal
Title

A study on role of growth regulators, light and medium on invitro propagation of pink cavendish banana

Author
Abstract

With the aim of improving technologies used in invitro propagation of banana that is largely implemented recently, a study on growth regulators, light and medium was carries out. Results conducted from study showed that: BAP regulator of 3.0 ppm concentration and mixture of 3.0 ppm BAP and 20mg/l of yeast extract improved considerally banana newly developed shoots in terms of miltiplication ratio and quanlity as well. And, what is more, adding rooting medium with 0,4 ppm αNAA placing young plants under 10% intensive natural light for 3 weeks before moving to nursery make newly multiplicated plants healthly with high percentage of surviral when planted and media in nursery phase II mixture by alluvium soil and manure at the rate of 2:1 was considered suitable.

Từ khoá / Keywords

Pink cavendish banana
tissue culture
growth regulators
substrate
light