THỬ NGHIỆM CHẾ PHẨM SINH HỌC BS2 PHÒNG TRỪ BỆNH MỐC SƯƠNG TRÊN CÂY CÀ CHUA

Xem các bài khác
Số trang của bài
39-46
Bài toàn văn
Chuyên mục
Tạp chí thường kỳ
Tên bài

THỬ NGHIỆM CHẾ PHẨM SINH HỌC BS2 PHÒNG TRỪ BỆNH MỐC SƯƠNG TRÊN CÂY CÀ CHUA

Tên tác giả
Lê Đình Thao, Nguyễn Thúy Hạnh , Đoàn Thị Thanh , Phạm Ngọc Dung, Nguyễn Hồng Tuyên, Lê Thị Thanh Tâm, Lê Thị Phương Thảo , Hoàng Thị Hoài, Trần Ngọc Khánh
Category
Monthly Journal
Title

Experiments of bio-product BS2 for controlling late blight disease on tomato

Author
Abstract

Plant-pathogenic fungi and bacteria can be affected by fungal and bacterial antagonists such a naturally occurring interference between beneficial microorganisms and plant pathogens that contributes to the natural buffering of cropping systems, thus preventing or limiting disease spread. Biological control offers an environmentally friendly alternative to the use of fungicides for controlling plant diseases. Bio-product BS2 was produced from Bacillus amyloliquefaciens and Streptomyces toxytricini which are used in IPM programmes as a biocontrol agent to control late blight disease of tomato caused by Phytophthora infestans. The population of the pathogen was reduced by 77.61% as a result, leading to an increase in a famer’s income (tomato yield increased by 16.69%).

Từ khoá / Keywords

Bacillus amyloliquefaciens
Streptomyces toxytricini
Phytophthora infestans
Bio-product.