• TÁC ĐỘNG CỦA THÀNH PHẦN THỨC ĂN TỰ NHIÊN ĐẾN VIỆC LỰA CHỌN BỘ GIỐNG CÁ TRONG HỆ THỐNG CANH TÁC LÚA - CÁ

TÁC ĐỘNG CỦA THÀNH PHẦN THỨC ĂN TỰ NHIÊN ĐẾN VIỆC LỰA CHỌN BỘ GIỐNG CÁ TRONG HỆ THỐNG CANH TÁC LÚA - CÁ

Xem các bài khác
Số trang của bài
97-101
Bài toàn văn
Chuyên mục
Tạp chí thường kỳ
Tên bài

TÁC ĐỘNG CỦA THÀNH PHẦN THỨC ĂN TỰ NHIÊN ĐẾN VIỆC LỰA CHỌN BỘ GIỐNG CÁ TRONG HỆ THỐNG CANH TÁC LÚA - CÁ

Tên tác giả
Nguyễn Văn Bộ, Bùi Huy Cộng, Nguyễn Trọng Khanh
Category
Monthly Journal
Title

Effect of component natural food on selection of fish breeding in rice - fish systems

Author
Abstract

This study was conducted at food crops research Institue - Gia Loc - Hai Duong with the purpose of determining the components of natural food as the basis for the selection of fish breeding in rice fish systems. Composition of phytoplankton as food for fish in rice fields include two groups of algae: Green algae (). Total biomass 197,364 ind/L - 392,028 ind /L. Three groups of Zooplankton: Copepoda, Cladocera with biomass from 43,881 to 150,000 individuals /m 3. Zoobenthos including two groups: Oligochaeta worms, mosquito larvae Chromonus, Tendipes with 10.2 g biomass /m2 . Natural food in rice fields have high nutritional content, appropriate farming, silver carp, common carp, tilapia, major carp, grasscarp at the rate of graft respectively 5, 30,20,25,20%.

Từ khoá / Keywords

Natural food
plant
zooplankton
phytoplankton...