• NGHIÊN CỨU PHÒNG TRỪ BỆNH CHẾT NHANH, CHẾT CHẬM CÂY HỒ TIÊU BẰNG BIỆN PHÁP CẮT TỈA CÀNH TẠO HÌNH KẾT HỢP SỬ DỤNG CHẾ PHẨM SINH HỌC

NGHIÊN CỨU PHÒNG TRỪ BỆNH CHẾT NHANH, CHẾT CHẬM CÂY HỒ TIÊU BẰNG BIỆN PHÁP CẮT TỈA CÀNH TẠO HÌNH KẾT HỢP SỬ DỤNG CHẾ PHẨM SINH HỌC

Xem các bài khác
Số trang của bài
106-114
Bài toàn văn
Chuyên mục
Tạp chí thường kỳ
Tên bài

NGHIÊN CỨU PHÒNG TRỪ BỆNH CHẾT NHANH, CHẾT CHẬM CÂY HỒ TIÊU BẰNG BIỆN PHÁP CẮT TỈA CÀNH TẠO HÌNH KẾT HỢP SỬ DỤNG CHẾ PHẨM SINH HỌC

Tên tác giả
Chu Trung Kiên , Đỗ Trung Bình , Đinh Thị Lam , Lê Thị Thanh , Hoàng Thị Kim Hà
Category
Monthly Journal
Title

Studying measures to control quick wilt disease and slow decline on black pepper by using the combination of shaping technique and biological preparations

Author
Abstract

The study on using the combination of shaping technique and biological preparations to control quick wilt disease caused mainly by Phytophthora capsici and slow decline caused by nematodes and soil-borne fungi on black pepper was carried out from 2012 to 2013 at Loc Ninh district, Binh Phuoc province. Result indicated that treatments applied 40g Trichoderma or 40g Bacillus or 1.5kg micro-organic fertilizer per stake in pre-rainy season combining with permanent trashing, weed removal by hand and mulching reduced respectively 50%, 50-100%, and 50% rate of slow decline, quick wilt disease and plant parasitic nematode populations compared with the untreated ones.

Từ khoá / Keywords

Slow decline disease
quick wilt disease
plant parasitic nematodes
Trichoderma product
Bacillus product
micro-organic fertilizer.