• KẾT QUẢ NGHIÊN CỨU TUYỂN CHỌN BỘ GIỐNG ỚT CAY CHO VÙNG DUYÊN HẢI NAM TRUNG BỘ

KẾT QUẢ NGHIÊN CỨU TUYỂN CHỌN BỘ GIỐNG ỚT CAY CHO VÙNG DUYÊN HẢI NAM TRUNG BỘ

Xem các bài khác
Số trang của bài
37-43
Bài toàn văn
Chuyên mục
Tạp chí thường kỳ
Tên bài

KẾT QUẢ NGHIÊN CỨU TUYỂN CHỌN BỘ GIỐNG ỚT CAY CHO VÙNG DUYÊN HẢI NAM TRUNG BỘ

Tên tác giả
Lê Văn Luy, Trần Minh Hải, Vũ Văn Khuê, Cao Thị Trầm
Category
Monthly Journal
Title

The results of research an selection hot pepper varieties for southern coastal central Vietnam

Author
Abstract

Hot pepper (Capsium Annuum L.) a members of the nightshade family (Solanaceae) is a herbaceous spices plant, a very important vegetables, with high economic value and widely used around the world. In Vietnam, the hot pepper is grown widely throughout the country. During the period from 2007 - 2010, the Agricultural Science Institute for Southern Coastal Central of Vietnam (ASISOV) collected 14 hot pepper varieties. Through our research and selection, we found some hot pepper varieties suitable cultivation conditions of Southern Coastal Central of Vietnam include: 9955-15 variety with yield 29.43 tons/ha and F1 207 variety with yield 18.12 tons/ha.

Từ khoá / Keywords

Hot pepper
spices plant
Southern Coastal Central of Vietnam.