• ẢNH HƯỞNG CỦA CHẾ PHẨM VI SINH VẬT KẾT HỢP CÂY CHE PHỦ ĐẤT TRONG CẢI TẠO ĐẤT BẠC MÀU TẠI PHÚ THỌ

ẢNH HƯỞNG CỦA CHẾ PHẨM VI SINH VẬT KẾT HỢP CÂY CHE PHỦ ĐẤT TRONG CẢI TẠO ĐẤT BẠC MÀU TẠI PHÚ THỌ

Xem các bài khác
Số trang của bài
110-114
Bài toàn văn
Chuyên mục
Tạp chí thường kỳ
Tên bài

ẢNH HƯỞNG CỦA CHẾ PHẨM VI SINH VẬT KẾT HỢP CÂY CHE PHỦ ĐẤT TRONG CẢI TẠO ĐẤT BẠC MÀU TẠI PHÚ THỌ

Tên tác giả
Nguyễn Quang Tin, Lê Quốc Doanh, Nguyễn Thị Biển, Nguyễn Thu Hà
Category
Monthly Journal
Title

The effects of microbial products combined with cover crops in improving soils in Phu Tho

Author
Abstract

Vietnam have ¾ hills area in which soil eroded area accounts for 17% of the country's natural and 25% hilly land, including 1.5% of the area has lost nearly production capacity. To address the need to provide protection and nutrients for soil enrichment as well as management measures proper nutrition. Improving soils with additional methods applied microbial products combined with cover crops in the barren hills in Phu Tho initial results have been obtained: Plant cover Growth well, which uses Guinea grass cover crops and fertilizer micro-organisms added 20 kg/ha for good performance. Green biomass of cover crops collected 33.97 tons/ha/year, equivalent to 10.75 tons of dry matter and only after six months has grown 100% ground cover. Soil moisture if left uncultivated natural annual average is 9.82%, while the soil is added fertilizer combined cover crops reached 11.42% soil moisture and soil nutrient composition was first the improvement.

Từ khoá / Keywords

soils
microorganisms
soil improvement
soil fertility
nutrient